Hlavní obsah

Na Pavla při hokeji ve Varech pískali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zvolený prezident Petr Pavel ve středu večer v rámci návštěvy Karlovarského kraje zavítal na hokejový zápas Energie Karlovy Vary a pražské Sparty. V úvodu zápasu promluvil k fanouškům a vhodil i slavnostní buly. Zatímco část publika tleskala, mnozí na něj hlasitě pískali.

Na Petra Pavla v Karlových Varech bučeli a pískaliVideo: Novinky

 
Článek

„Dobrý večer vám všem, i těm, kteří pískáte,“ pozdravil Pavel na ledě fanoušky.

Tematicky měl dokonce kolem krku pověšenou jak hokejovou šálu karlovarského týmu, tak i Sparťanů.

„Jsem fanda hokeje. Nebudu mluvil dlouho, ale jsem rád, že dnes ve vaší krásné hale můžu být. Užijte si zápas, věřím, že vyhraje ten lepší,“ dodal ještě na ledě.

Někteří fanoušci přitom hlasitě pískali nebo bučeli, jiní naopak po proslovu zatleskali.

Na obchodu s Čínou není v principu nic špatného, komentoval Pavel návštěvu firmy v Chebu

Domácí

Pavel hned po volbách slíbil, že zavítá ještě před inaugurací do třech regionů, kde lidé výrazněji podpořili jeho protikandidáta Andreje Babiše (ANO). Karlovarský je první.

„Bude mě zajímat, co jsou podle místních největší problémy regionu, jak vnímají účinnost vládních opatření nebo jak by se dalo zabránit odcházení mladých lidí z regionu,“ komentoval svůj výjezd.

Nepřijel na Vary, přijel na Spartu, zlobil se fanoušek

Na hokeji jej někteří karlovarští fanoušci ale rádi neviděli. Bylo na nich znát, že v nich ještě doznívá volební kampaň, která byla zejména ze strany Andreje Babiše (ANO) hodně vyhrocená.

„Kdybych měl puk, tak bych ho po něm hodil,“ komentoval Pavlovu návštěvu pro Novinky jeden z fanoušků Energie, padesátiletý Tomáš T. z Horního Slavkova. „Asi si chce udobřit lidi, ale nás si neudobří. On nepřijel kvůli Varům, ale přijel na Spartu,“ pokračoval.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zvolený prezident Petr Pavel zahájil v Karlových Varech slavnostním vhozením buly zápas hokejové extraligy

„Neuznávám ho, má špatnou minulost. Andrej Babiš ji má také, ale o něm alespoň všechno víme. Pro mě je Pavel cizí člověk. Navíc souhlasí s tím, abychom cpali na Ukrajinu peníze,“ vyčetl také zvolenému prezidentovi, že podporuje pomoc Ruskem napadené zemi.

„Přišel jsem na hokej a politika do sportu nepatří,“ dodal s tím, že on ale bučet nebude.

„Tohle je jen gesto, aby se mohl ukázat,“ komentovali Pavlovu návštěvu i 59letý Jaroslav se svou matkou, kteří pocházejí z Chebu. Na hokej prý chodí často. Oba volili ve druhém kole Andreje Babiše. Prý to bylo „menší zlo“. Na dotaz, co Pavel může pro jejich region udělat, uvedli, že moc nevěří, že by jim mohl pomoct.

„Nic řešit nebude, zajímají ho jiné věci než Karlovarský kraj. Je to mediální prezident,“ komentovali návštěvu. „Na tento region se vždy zapomínalo. Platy jsou dole, máme tu plno továren, zabírá se půda,“ postěžovali si ještě na stav Karlovarského kraje.

„Půlka ho ráda uvidí, půlka ne“

V hale ale byli i tací, kteří byli naopak rádi, že za nimi zvolený prezident dorazil. „Jsem rád, že přijel. Aspoň se ukáže, konečně bude vidět. Ve druhém kole jsem ho volil,“ řekl Novinkám šestatřicetiletý David, který na sobě měl karlovarský dres. „Vždycky bude půlka, která ho uvidí ráda a druhá ne, to tak je,“ komentoval náladu dalších fanoušků.

„Babiš prohlásil, že Vary jsou nejhorší ve všem, ale on ukazuje, že mu o ten kraj půjde jako o ostatních třináct. Máme konečně prezidenta, který se bude chovat slušně, bude vidět a nebude dělat ostudu. To mi bude stačit,“ líčil, zatímco ukusoval klobásu.

„Je to super, že prezident přijel za námi a přišel i na hokej. Zítra bude mít debatu i u nás ve škole,“ prohlašovala parta mladých lidí, kteří také fandí Karlovým Varům. „Kdybych mohl, nechal bych si ho podepsat na dres,“ přidal se osmdesátiletý Miroslav, který bydlí ve Varech.

V Karlovarském kraji zvítězil v prezidentských volbách Babiš s 50,99 procenta. Z okresů bylo expremiérovi více nakloněno Chebsko a Sokolovsko, Pavel vyhrál jen na Karlovarsku.

Návštěva regionu pokračuje i ve čtvrtek. V plánu má zvolený prezident debatovat se studenty na gymnáziu v Ostrově, setká se s radním pro školství i s představiteli Jáchymova.

Pavel k pískání na hokeji: Těžko očekávat, že lidé hned uvěří, že se něco změní

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám