Hlavní obsah

Pavel podepsal trojici zákonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Petr Pavel podepsal ve středu trojici zákonů. Je o novelu občanského soudního řádu, novelu o investičních společnostech a návrh zákona týkající se kompenzací zdravotnickým zařízením za covid-19. Informovala o tom mluvčí Hradu Markéta Řeháková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Petr Pavel.

Článek

Podle novely týkající se kompenzací budou moci zdravotnická zařízení dostat i za loňský rok náhrady za výpadky příjmů kvůli covidu-19. Novela umožní ministerstvu zdravotnictví vydat, podobně jako pro roky 2020 a 2021, takzvanou kompenzační vyhlášku.

V novele o investičních společnostech se stanoví, že správci vybraných fondů kolektivního investování nebudou muset poskytovat investorům některé informace dvojmo.

Stručná novela zavádí pravidlo, že klíčové informace lze poskytnout i podle jiného právního předpisu EU než dosud. Podle vlády jde o technickou změnu, která nemá dopad na věcnou stránku právního předpisu.

Poslední podepsaná novela stanoví, že finanční arbitr a další úřady, které rozhodují rovněž spotřebitelské spory, získají od července silnější postavení v navazujících soudních sporech.

Senát podpořil zapojení ČR do vyšetřování válečných zločinů na Ukrajině

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám