Hlavní obsah

Pavel: Babiš kňučí a ztrácí hlavu

• Aktualizováno

Vítěz prvního kola prezidentských voleb generál Petr Pavel očekává před druhým kolem od svého soupeře expremiéra Andreje Babiše „fauly“ a „samé lži“. Babiš ho na tiskové konferenci po sečtení výsledků označil za komunistického rozvědčíka, což Pavel označil za „kňučení“ s tím, že Babiš „ztrácí hlavu“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Volební štáb generála Petra Pavla v restauraci Opero v Salvatorské ulici Prahy 1. Na snímku generál Petr Pavel po vyhodnocení výsledků 1. kola

Článek

Druhé kolo prezidentských voleb, kdy se střetnou Pavel a Babiš, se uskuteční za čtrnáct dní. Pavel do něj v sobotu postoupil z prvního místa.

„Gratuluji mu, že jako komunistický rozvědčík – trénovaný v Rusku –, který vítal invazi ruských vojsk, to dotáhl až do vojenského výboru NATO. Klobouk dolů,“ prohlásil Babiš, který byl taktéž členem KSČ a soudí se kvůli registrování své osoby jakožto agenta StB.

Pavel následně ČTK řekl, že pokud bude Babišova kampaň před druhým kolem vypadat jako jeho tisková konference, tak lze očekávat samé lži. Na svém Twitteru to následně komentoval slovy „kňů“. Podle něj také kritika Babiše ukázala, že „ztrácí hlavu“.

„Tiskovku předsedy Babiše jsem sledovat nestihl, ale zaslechl jsem, že to prý bylo jedno velké kňů,“ napsal.

Pavel už během sčítání výsledků označil první kolo za konec prvního poločasu. Nyní je podle něj čas soustředit se na ten druhý. Od svého protikandidáta očekává, řečeno také sportovní terminologií, řadu faulů.

„Nedokážu si představit, že by ta hra byla bez faulů, on bez faulů asi hrát neumí,“ prohlásil.

Babiš řekl, že žádný podraz nechystá a naopak má prý signály, že se chystá „kompro“ proti němu a jeho rodině. „Právě naopak se chystá údajně podraz na mě. Někdo mě chce spojovat s KGB. Byl bych rád, kdyby média říkala pravdu o tom, že jsem s StB nikdy nespolupracoval,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám