Hlavní obsah

Paroubek na mítinku odkopl plato vajec

Právo, Novinky, coe, ch, alt
Písek
Aktualizováno

Předseda ČSSD ve čtvrtek na mítinku strany v Písku nevydržel další narážku na vajíčkové útoky a kopl do plata šesti vajec, které mu dal jeden z účastníků. Položil mu je na pódium, Jiří Paroubek do nich kopl, vejce spadla a rozbila se.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf ČSSD Jiří Paroubek (vpravo) a lídr kandidátky do eurovoleb Jiří Havel

Článek

Podle Deníku.cz předseda plato nakopl, to odlétlo a vejce ušpinilo některé z účastníků akce. To ale představitelé ČSSD popírají.

Podle šéfa PR sociální demokracie Petra Dimuna muž položil plato vajec na pódium a Paroubek, protože do něj nechtěl šlápnout, jej odsunul. "Vejce spadla a rozbila se, nikoho neušpinila. Pan předseda se všem omluvil," řekl Novinkám Dimun.

"Pokud vím, šlo maximálně o jedno či dvě rozbitá vajíčka, která předseda nohou shodil z pódia. Okamžitě se lidem, kteří na mítink přišli, omluvil,“ řekl předseda jihočeského krajského výkonného výboru ČSSD, hejtman Jiří Zimola.

Předseda ČSSD se s vajíčkovou kampaní potýká už několik dní. Vejce na něj právě na akcích házejí jeho odpůrci. Ti se dokonce začali svolávat na komunikačním webu Facebook. Přihlásilo se už osm tisíc lidí. Vejce na Paroubka házeli v Plzni a Kolíně, incidenty šetří policie jako přestupek.

ČSSD požaduje, aby se od akcí distancovala konkurenční ODS, ta ale ve středu poukázala na to, že za házením vajec v Plzni stojí syn místního funkcionáře ČSSD. [celá zpráva]

Havel si spletl města

Paroubek ve čtvrtek objížděl jihočeská města v rámci kampaně před eurovolbami. Kromě Písku navštívil Tábor a České Budějovice.

Písecký předvolební mítink doprovázela pro ČSSD i další drobná nepříjemnost, a to když si její lídr do europarlamentu Jiří Havel ve stresu popletl města a oslovil Písecké jako obyvatele Tábora.

"Bylo to pro mě strašně nepříjemné. Moc dobře jsem věděl, kde jsme, dokonce jsem měl připravený drobný vtip a v tom přišel ten zkrat. Byl bych se nejraději neviděl,“ řekl Právu v podvečer v Českých Budějovicích na závěrečném jihočeském setkání s voliči Havel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám