Hlavní obsah

Za výzvami k vajíčkovým útokům stojí podle Paroubka i ODS, ta to odmítá

• Aktualizováno
Právo, Novinky, jov, jas

Šéfa ČSSD Jiřího Paroubka překvapily výzvy na internetu k vajíčkovým útokům. V uplynulých dnech se stal jejich terčem dvakrát, a to na předvolebních mítincích ČSSD v Kolíně a v Plzni. V prvním případě byli vrhači vajec úspěšní. Paroubek přitom obvinil ODS, že vajíčkové útoky podporuje a stranu vyzval, aby se od nich distancovala. Místopředseda ODS David Vodrážka se proti Paroubkovu tvrzení ohradil.

Foto: Novinky

Článek

„Trochu jsem byl překvapen, že se na veřejných serverech objevily výzvy k vajíčkovým útokům na předvolebních mítincích ČSSD. Myslím, že ty výzvy nebyly akceptovány. Jednak také proto, že na mítincích jsou stovky lidí, dokonce na mítinku v Plzni byly dva tisíce lidí. Přijít do toho kotle pod tribunou není tak jednoduché a vyžaduje to odvahu,“ prohlásil Paroubek na úterní tiskové konferenci v Lidovém domě.

Paroubek tvrdí, že se jedna taková výzva objevila „pod rouškou tzv. Modrého týmu“. Jde o tým dobrovolníků, kteří se rozhodli pomoci občanským demokratům v předvolební kampani. „Chci vyzvat ODS, aby se od podobných praktik veřejně distancovala. V opačném případě budeme Modrý tým ODS považovat za vajíčkový tým,“ oznámil Paroubek.

Na komunitním serveru Facebook se přitom nachází skupina „Vejce pro Paroubka v každém městě!“, kdy její členové uvádějí: „Tato skupina by měla zorganizovat vaječný odboj započatý hrdinně v Kolíně. Zvolme si vrhače z blízkosti měst Paroubkovy volební cesty!“. Skupina má na Facebooku již přes dva tisíce členů.

Vodrážka: Je to reakce veřejnosti na Paroubka

"Práce Modrého týmu nemá s vrháním vajec na Jiřího Paroubka nic společného," ohradil se proti Paroubkovu tvrzení místopředseda ODS David Vodrážka. Občanští demokraté podle něj nemají na podobných praktikách žádný zájem.

"Je to reakce veřejnosti na Jiřího Paroubka," dodal Vodrážka s tím, že by možná pomohlo, kdyby se nad sebou lídr ČSSD zamyslel.

Reklama

Výběr článků

Načítám