Hlavní obsah

Paroubek: Karáskovy síly jsme přecenili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Jiří Paroubek (ČSSD) se v úterý otřel o působení Svatopluka Karáska (US-DEU). S nevolí hodnotí jeho činnost vládního zmocněnce pro vykoupení vepřína v Letech na Písecku, kde byl za války internační tábor pro romské obyvatele.

Článek

"Myslím, že (Karásek) trošku přecenil své síly a naše chyba byla, že jsme přecenili jeho síly," řekl Paroubek novinářům.

Paroubek považuje Karáska za čestného člověka, ale v ekonomické oblasti je podle něj nezkušený. Premiér soudí, že na vyřešení otázky koncentračního tábora v Letech nemusí stát vynakládat stovky miliónů, ale spíše desítky milionů korun.

Na vykoupení vepřína najde vláda peníze v rozpočtové rezervě, reagoval Paroubek na informace, že návrh rozpočtu na to nepamatuje. Odhadl, že citlivá otázka by se mohla vyřešit v polovině příštího roku.

Karásek neví, z čeho Paroubek při svých výpočtech vychází. "Kdyby to skutečně byly jen desítky miliónů, tak budu nejšťastnější člověk na světě a pokloním se jemu a jeho ekonomickým expertům. Já vycházím z výpočtů, které byly dělány už před lety a teď jsme si je nechali ověřit na ministerstvu zemědělství," řekl Karásek.

"Nový vepřín této kapacity pod 300 miliónů není možný. Ale jestli se to panu premiérovi podaří, tak budu jedině rád," dodal vládní zmocněnec a poslanec US-DEU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám