Hlavní obsah

Ouzký míří na Seychely, Krejčíře prý nenavštíví

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští politici to nemají lehké ani při výběru dovolené. Vyprávět by o tom mohl jediný zástupce Česka ve vedení Evropského parlamentu, jeho místopředseda Miroslav Ouzký (ODS).

Článek

Ten se rozhodl strávit dovolenou na Seychelských ostrovech v Indickém oceánu, uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře se však navštívit nechystá. "Je fakt, že když jsem se to dozvěděl, tak jsem se smíchem našel někde zprávu z ČTK, že někdo z našich podnikatelů navštívil Seychely, a že se spekuluje o tom, zdali tam nejel za panem Krejčířem," řekl ve čtvrtek europoslanec Právu.

S nadsázkou prý před manželkou poznamenal: "Vidíš, tak ještě může být výsledek ten, že když jsme si vybrali takovouto destinaci, budou o mně psát něco takového."

Ouzký podle svých slov stráví na Seychelech týdenní dovolenou, odjíždí dnes. "Není asi důvod měnit destinace podle toho, kam který padouch ujede, protože už je tolik padouchů po světě, že bychom museli zůstat doma."

Jak Ouzký dále poznamenal, s Krejčířem se nikdy nesetkal a o kauze ví pouze z novin, proto nevidí důvod, aby se v ní angažoval. Seychely jako místo dovolené byly překvapením od manželky, dodal europoslanec.

Kontroverzní podnikatel Krejčíř je v Česku stíhán za majetkové trestné činy a přípravu vraždy celníka. Seychelské úřady jej odmítly do Česka vydat. V září za Krejčířem na Seychely přijel podnikatel Tomáš Pitr, kterého premiér Jiří Paroubek obvinil z rozpoutání aféry kolem privatizace Unipetrolu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám