Hlavní obsah

Opilec na kole zavinil na Jindřichohradecku nehodu, zranili se dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes dvě promile alkoholu nadýchal cyklista (32), který v pondělí večer způsobil dopravní nehodu u Staré Hlíny na Třeboňsku. Opilec kolo ukradl na třeboňském autobusovém nádraží a bez světel se na něm vydal do několik kilometrů vzdálené obce.

Foto: PČR - Jihočeský kraj

Řidič auta při snaze zabránit srážce s cyklistou narazil do svodidel.

Článek

Opilecká jízda ale skončila dopravní nehodou, při které se zranili dva lidé.

„Policisté vyjížděli k dopravní nehodě v pondělí kolem 22.45 hodin. Po silnici ve směru od Třeboně na Starou Hlínu projížděl řidič osobního auta, kterému náhle do jízdní dráhy vjel neosvětlený cyklista,“ popsala nehodu Věra Mžiková, mluvčí jindřichohradecké policie.

„Řidič ve snaze vyhnout se střetu strhl řízení, čímž dostal smyk a při nehodě se několikrát s autem otočil kolem své osy. Při tom se od vozidla oddělil motor a auto poté narazilo do kovových svodidel,“ dodala.

Foto: PČR - Jihočeský kraj

Z havarovaného auta vypadl motor.

V autě s řidičem cestovali ještě dva spolujezdci, kteří se při nehodě zranili. Řidič vyvázl bez vážnějších zranění.

Cyklista, který nehodu způsobil, nadýchal přes dvě promile alkoholu. „Policistům se navíc přiznal, že kolo, na kterém jel, ukradl před chvílí z kolostavu u autobusového nádraží v Třeboni,“ dodala Mžiková.

Škoda na nabouraném autě je 80 tisíc korun. Policisté nehodu stále prošetřují. Opilce na kole čeká tučná pokuta a možná půjde i před soud.

Muž z Jindřichohradecka chytil zlodějky, které kradly v domě jeho sousedky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám