Hlavní obsah

Muž z Jindřichohradecka chytil zlodějky, které kradly v domě jeho sousedky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takového souseda by chtěl asi každý. Třiašedesátiletý muž v Olšanech na Jindřichohradecku chytil trojici zlodějek, která chtěla vykrást dům jeho sousedky. Jejich výmluvami, že se jim porouchalo auto a hledají pomoc, se nedal obelstít.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Policie - ilustrační snímek

Článek

Všímavý muž viděl z okna svého domu, jak na dvůr jeho sousedky vstupuji tři cizí ženy. Sousedka nebyla doma, a tak šel zjistit, co se děje.

„U vrat potkal ženu, která podle něj hlídala, zda se majitelka nevrací domů. Další ženu zastihl u vchodových dveří do domu a třetí ženu viděl chodit po kuchyni domu. Na dotaz, co tam dělají, mu odpověděly, že hledají pomoc, protože jim nejede auto. Do domu se prý dostaly nalezeným klíčem v květníku,“ popsala mluvčí jindřichohradecké policie Věra Mžiková.

Muži bylo hned jasné, že lžou a že jde o zlodějky. Zamkl je proto v domě a zavolal policii.

„Ženy ale mezitím vylezly oknem z kuchyně. Muž se nedal a šel s nimi k údajně rozbitému autu. V něm seděl komplic nezvaných návštěvnic, který také tvrdil, že jim vozidlo nestartuje. Muž jim nabídl pomoc s tím, že auto zkusí nastartovat. A povedlo se mu to na první pokus. Do příjezdu policistů si nechal klíče od auta u sebe a tím zabránil jejich odjezdu,“ uvedla policejní mluvčí.

Policisté zlodějky i jejich komplice zadrželi. Budou je vyšetřovat pro trestný čin porušování domovní svobody a krádeže ve stadiu pokusu.

V noci v domech v Praze a okolí kradl a sledoval spící lidi. Policie zadržela kulhavého slídila

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám