Hlavní obsah

Omezíme společenský život na 14 dní, oznámil zlínský hejtman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Zlínský kraj minimálně na 14 dní omezí společenský život. V úterý to oznámil hejtman Radim Holiš (ANO). Zcela zastaveny by měly být hromadné akce nad 100 lidí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO)

Článek

„Omezíme společenský život v kraji minimálně na 14 dnů,“ uvedl Holiš. Opatření má pomoci nemocnicím, které jsou kvůli covidu na hraně svých kapacit. O jaká opatření se bude jednat, zatím není jasné, Holiš ale uvedl, že zájem je udržet školy, firmy a služby v chodu.

Zastavit by se mohly všechny společenské akce s kapacitou nad 100 lidí. Sportovní akce by mohly být bez diváků. Rozhodnutí by mělo přijít v pátek a platilo by patrně od příštího týdne.

„Predikce není vůbec dobrá,” zdůraznil hejtman, podle něhož je klíčové udržet nemocnice v chodu. „Prosím, pomozte nám, už je to opravdu vážné,” apeloval hejtman.

Hejtman Grolich: Nemocnice to nezvládnou, nemůžeme se tvářit, že se nic neděje

Domácí

Ředitelé nemocnic ze Zlínského kraje špatnou situaci potvrdili a pokoušeli se apelovat na veřejnost, aby lidé dodržovali opatření. Již nyní museli přistoupit k omezení péče.

„Velká část pacientů zemře, proto ta čísla nejsou tak vysoká,“ uvedl k zaplněnosti nemocnic primář zlínského oddělení ARO Tomáš Gabrhelík, který zároveň očekává, že v příštím týdnu se přísun pacientů do nemocnic ještě zrychlí.

„Není to jen o kapacitě lůžek, je to i o kapacitě personálu,” dodal jeden z ředitelů.

Podobně špatnou situaci hlásí i další kraje na Moravě a ve Slezsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám