Hlavní obsah

Okamura: Na Ukrajinu se jezdí na dovolenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Ukrajinu se jezdí na dovolenou, válka je jen na části území. V pořadu Za pět minut dvanáct v TV Nova to v neděli uvedl předseda opozičního hnutí SPD Tomio Okamura.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomio Okamura

Článek

„Na Ukrajinu se jezdí normálně na dovolenou. I České dráhy tam posílily v létě vlakové spoje. Na části území Ukrajiny probíhá konflikt, ale ve městech, na západní Ukrajině je úplně běžný život… Ve větší části Ukrajiny není válka, Ukrajinci tam jezdí na dovolenou,“ tvrdí Okamura.

Když mu moderátor pořadu Martin Čermák oponoval, že právě tento týden byly dosud nejsilnější útoky ruských dronů na hlavní město Kyjev a že na Ukrajině probíhá válka, Okamura poukázal na to, že kdyby evropské země neposílaly na Ukrajinu své zbraně, nic takového by se nedělo.

Černochová: Už nemáme moc vojenského materiálu, který bychom mohli poslat Ukrajině

Domácí

Znovu zkritizoval dovoz zbrojního arzenálu do této země, a kdyby prý evropské státy se zásobováním zbraní přestaly, válečný konflikt by podle něj dávno skončil a Ukrajina s Ruskem a světovými velmocemi by seděly u jednacího stolu.

„Kdybyste vládl vy, tak už dávno má celou Ukrajinu pod kontrolou Putin. Kdyby Evropa neposílala zbraně, tak by se opravdu stalo, že Ukrajina by byla ovládaná Ruskem, protože by se nemohla bránit,“ nesouhlasil se šéfem SPD předseda poslaneckého klubu vládních Pirátů Jakub Michálek.

„Nestrašte pořád Putinem, nejsem proruský,“ reagoval na to Okamura s tím, že to není „naše válka“. „Rok tam posíláte zbraně, územní zisky Ukrajinců jsou minimální, je to zamrzlá válka. Zbytečně tam umírají statisíce mladých lidí, ta válka už se nikam neposune. Proto chceme mírová jednání, ukončení konfliktu,“ doplnil Okamura.

Kyjev hlásí nejmohutnější ruský dronový útok od začátku války

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám