Hlavní obsah

Očkování podpoří brutální kampaň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministerstvo zdravotnictví se rozhodlo přesvědčit občany k očkování proti covidu-19 kampaní, kterou premiér Andrej Babiš (ANO) označil za brutální. Zobrazuje snímky pacientů, kteří kvůli covidu skončili v nemocnicích.

Foto: MZČR

Kampaň Česko očkuje

Článek

Kvůli realističnosti kampaň využívá snímky, na nichž jsou lidé, kteří covidu podlehli, případně skončili na jednotkách intenzivní péče napojeni na přístroje.

„Bude to kampaň, jak říká pan premiér, brutální, ale také realistická, aby lidé věděli, jak to vypadá v nemocnicích. Aby lidé věděli, jak vypadají pacienti, kteří se nenechali naočkovat a skončili na jednotkách intenzivní péče,” uvedl minulý týden k projektu, jenž je inspirován realistickými snímky, které mohou lidé znát z krabiček cigaret, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Foto: MZČR

Kampaň Česko očkuje

Ministerstvo zdravotnictví vybíralo podle mluvčího Daniela Köppla z několika stovek snímků, přičemž v kampani jich bude využito zhruba 12. Mluvčí to sdělil serveru iRozhlas.

Vláda chystá brutální kampaň na podporu očkování

Domácí

Fotografie by měly být doplněny claimy odkazujícími na nejčastější proklamace odpůrců očkování s poukazem na dezinformace i svébytnou „pravdu”, kterou se někteří zaštiťují. Kampaň bude běžet v tištěných i on-line médiích i na sociálních sítích.

Ministerstvo očkování propagovalo již v minulosti pod heslem „udělejme tečku za koronavirem”.

Foto: Komunikacepomaha.cz

Národní informační kampaň k očkování – Udělejme tečku

V ČR je proočkováno zhruba 68 procent populace nad 12 let. Další lidé chorobu prodělali. I tak se v posledních týdnech razantně zvyšují počty nově potvrzených případů a vláda přistupuje k dalším restrikcím.

Anketa

Přiměje kampaň s drsnými fotografiemi lidi k očkování?
Ano
22,1 %
Ne
77,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 52494 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám