Hlavní obsah

Očkovací centra stojí denně desítky tisíc

Právo, ČTK, špf

Za provoz očkovacích center už některé nemocnice zaplatily miliony korun. Denně je stojí provoz center desítky tisíc korun, přičemž většina nákladů jde na pracovníky v centru.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Národní očkovací centrum v hale O2 Universum. I to by mělo ke konci léta skončit.

Článek

Od září se to ale zřejmě změní. Ke konci léta má totiž významná část velkých center, která fungovala ve sportovních a kulturních halách, zaniknout a vrátit se ke svému původnímu účelu.

Neměl chytrý mobil, málem ho nepustili do letadla

Domácí

„Velkokapacitní očkovací centra měla svůj význam v minulých měsících. Teď musíme jít více do terénu, blíže lidem a otevírat místa bez registrace,“ sdělil včera ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Týkat by se to mělo např. národního očkovacího centra, které od května funguje v hale O2 Universum. Za pronájem platí Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN), která tam provozuje očkování, sice symbolických 1000 korun za celou dobu nájmu, celkově ovšem vydala jen za květen 1,8 milionu.

Úklid a energie

Peníze šly podle mluvčí ÚVN Jitky Zinke například na úklid areálu, ostrahu, akreditační služby, informační systém, náklady na teplo či klimatizaci, spotřebu vody a elektrické energie.

Očkovací centrum bez registrace otevřou i v brněnské Olympii a ostravské Karolině

Koronavirus

Fakultní Thomayerova nemocnice dala za náklady na provoz očkovacího centra od začátku roku do května 6,6 milionu korun. Denně jde v průměru o 43,5 tisíce korun.

V podobných částkách se pohybuje i fakultní nemocnice v Motole.

Reklama

Výběr článků

Načítám