Hlavní obsah

Obří pračka na řepu váží 191 tun, kvůli jejímu převozu na východě Čech se bude vypínat elektřina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovice, České Meziříčí

Nadměrný náklad omezí na některých místech východních Čech provoz na silnicích i dodávky elektrického proudu. Z cukrovaru v Dobrovici u Mladé Boleslavi vyrazí v sobotu v sedm hodin nadměrný náklad, konkrétně pračka na řepu vážící 191 tun. Do cíle v Českém Meziříčí na Rychnovsku dorazí v neděli kolem třetí odpoledne.

Foto: ČEZ

Nadměrný náklad pojede z Dobrovic do Českého Meziříčí. Ilustrační foto.

Článek

Na některých místech trasy budou muset energetici zajistit průjezd pod vedením vysokého i nízkého napětí. Kolos totiž bude mít výšku 6,4 metru.

Nádoba o hmotnosti 191 tun bude umístěna na soupravě. Celkem tak pojede po silnicích váha dvě stě dvaceti šesti tun. Přepravovaná nádoba je téměř 41 metrů dlouhá, ovšem celková délka soupravy bude 54 metrů, šířka 5,3 metru.

Foto: ČEZ

Energetici budou muset na mnoha místech zajistit průjezd pod vedením

„V trase transportu budeme na některých místech provádět demontáž a opětovnou montáž vedení vysokého i nízkého napětí, odpojení a opětovné zapojení elektrické energie,“ upozornila mluvčí energetiků Šárka Lapáčková Beránková s tím, že omezení dodávky se nejvíce na nezbytně nutnou dobu pro projetí nákladu dotkne obcí Sobotky, Ohařic, Kopidlna, Jičíněvsi, Starého Místa, části Jičína, Úlibic, Konecchlumí, Ostroměře a v neděli ve Všestarech, Smiřicích, Králově Lhotě, části Českého Meziříčí a dalších.

Nadměrný náklad se vydá z Dobrovice z cukrovaru v sobotu v 7 hodin ráno. Kolem 19. hodiny bude odstaven ve Smiřicích. Druhý den v neděli bude pokračovat v 9 hodin dopoledne do cíle v Českém Meziříčí, kam by měl dorazit kolem 15. hodiny.

Policie na Vysočině uložila řidiči maximální pokutu sto tisíc. Jel s jeřábem po D1

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám