Hlavní obsah

Obama poblahopřál Čechům ke státnímu svátku

Novinky, jas

Americký prezident Barack Obama poblahopřál Čechům prostřednictvím svého protějšku Václava Klause k nadcházejícímu státnímu svátku vzniku samostatného Československa. Gratulaci zveřejnil Klaus na svých webových stránkách.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Obama s Klausem při nedávné návštěvě ČR

Článek

"Dovolte mi, abych Vám a občanům České republiky jménem amerického lidu co nejsrdečněji poblahopřál ke státnímu svátku 28. října, dni vzniku Vaší země," napsal Obama po nezbytném oslovení.

Ve své gratulaci americká hlava státu vyzdvihla spojenectví obou zemí. "Pojí nás vzájemný závazek na zajištění bezpečnosti našich zemí a řada vazeb, společných ideálů i sdílená odpovědnost," uvedl Obama a připomněl společné působení v Kosovu či Afghánistánu.

"Jsem přesvědčen, že se naše partnerství bude dále posilovat a prohlubovat," uzavřel zdravici nejmocnější muž planety.

Blahopřání amerického prezidenta Baracka Obamy občanům ČR k státnímu svátku
Vážený pane prezidente, dovolte mi, abych Vám a občanům České republiky jménem amerického lidu co nejsrdečněji poblahopřál ke státnímu svátku 28. října, dni vzniku Vaší země. Česká republika je cenným spojencem Spojených států. Pojí nás vzájemný závazek na zajištění bezpečnosti našich zemí a řada vazeb, společných ideálů i sdílená odpovědnost. Česká republika je významným činitelem na poli demokracie a lidských práv a Spojené státy si toho velice cení, stejně jako i našeho partnerství při podpoře stability, bezpečnosti a prosperity v Kosovu a v Afghánistánu. Jsem přesvědčen, že se naše partnerství bude dále posilovat a prohlubovat. S úctou Barack Obama
Zdroj: Klaus.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám