Hlavní obsah

O přehlídku zbrojařů je mimořádný zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středy do pátku se na brněnském výstavišti uskuteční již sedmnáctý ročník mezinárodního veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET. Pokud jde o účast zastoupených firem a států, bude jich nejvíc v historii této akce. Pod velký zájem se podepsal i konflikt na Ukrajině.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Obrněný vůz Titus se na veletrhu IDET určitě bude těšit velké pozornosti.

Článek

„Vlády jsou ochotny investovat více do zbrojení. Což se také na účasti projevuje. Celkem zde bude pět set padesát jedna firem z jednadvaceti zemí světa. Mimo Austrálii jsou zastoupeny všechny kontinenty a také všichni nejdůležitější výrobci na trhu,“ uvedl ředitel veletrhu IDET Michalis Busios.

Český průmysl zastoupí například Česká zbrojovka, Czechoslovak Group, Omnipol nebo STV Group. Chybět nebudou státní podniky LOM Praha, Vojenský technický ústav, Vojenský výzkumný ústav a VOP CZ.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vrtulník Sikorsky UH-60 Black Hawk na veletrhu IDET

Z celosvětově významných společností budou v Brně mimo jiné firma BAE Systems, která by Česku mohla dodávat pásová bojová vozidla pěchoty, výrobce gripenů Saab Technologies nebo Lockheed Martin, který jako partner veletrhu přiveze do Brna trenažér letounu F-35. Silné zastoupení budou mít německé firmy, na veletrh se vrací také významný turecký výrobce Aselsan.

Velkou atrakcí bude bezesporu terénní polygon, na kterém budou prováděny ukázky jízd v terénu, a předvede se zde nejen vojenská, ale i hasičská technika v praxi.

Změna. Armáda nekoupí tři izraelské Herony, ale přes 200 menších dronů

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám