Hlavní obsah

O novém ministru průmyslu by mělo být jasno ve čtvrtek

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kdo nastoupí do čela ministerstva průmyslu a obchodu po odvolaném Janu Mládkovi by mohlo být jasné ve čtvrtek. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) má prezidentovi Miloši Zemanovi navrhnout jméno. Resort průmyslu dočasně řídí sám předseda vlády.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„Premiér se ve čtvrtek setká s prezidentem Zemanem a navrhne mu kandidáta na nového ministra,“ oznámil na Twitteru mluvčí vlády Martin Ayrer.

Mládek na ministerstvu skončil k poslednímu únorovému dni kvůli problémům s mobilními operátory. Sobotka uvedl, že jméno řekne po sjezdu ČSSD a do té doby resort povede sám. Minulý týden byl premiér s rodinou na dovolené.

Spekulovalo se o několika jménech, nejdříve o státním tajemníkovi pro evropské záležitosti Tomáši Prouzovi. Proti němu se však Hrad kriticky vyjadřoval a Prouza nakonec ze státní správy odchází ke konci března. Nedávno se objevilo také jméno poslance ČSSD Milana Urbana, který už resort před lety řídil.

Mezi možnými kandidáty je i někdejší šéf Akademie věd ČR Jiří Drahoš, náměstek MPO Jiří Havlíček či předseda Správy státních hmotných rezerv Pavel Švagr.

Reklama

Výběr článků

Načítám