Hlavní obsah

Nudíte se doma? Zkuste si zpestřit sex rouškou, radí nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se v karanténě nudíte a i tradiční intimní hrátky vás tolik nenaplňují jako před karanténou, zkuste je něčím zpestřit. Stačí k tomu mnohdy málo. Například rouška.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

V době, kdy na občany média chrlí jednu znepokojivou informaci za druhou, je třeba si udržovat dobrou náladu všemi dostupnými prostředky. K činnostem, které prokazatelně výrazně podporují produkci hormonů štěstí, tj. endorfinů, patří sex.

Právě této aktivitě by se proto lidé mohli začít věnovat ve větší míře, když už spolu doma tráví nezvykle mnoho času. Doporučují to ostatně i odborní lékaři. Na twitteru to doporučuje třeba Fakultní nemocnice Brno.

Ti pak s ohledem na riziko šíření nového typu koronaviru doporučují upřednostňovat polohy, které se momentálně jeví jako bezpečnější. Tj. takové, při nichž si partneři nehledí navzájem do očí.

I sex se ale po nějakém čase může v neměnné podobě poněkud omrzet a je proto potřeba být vynalézavý. Na sociálních sítích proto lidé doporučují zpestřit si ho například použitím předmětu, jenž patří v současnosti k nejpoužívanějším - rouškou.

Rouška song nasbíral přes milion kliknutí

Kultura

Zdravý rozum ovšem velí - všeho s mírou. Zejména lidé, kterým se hůře dýchá či mají kardiovaskulární potíže, by měli roušku používat raději jen v době předehry. Při fyzicky náročnějších aktivitách by jim mohla být příliš na obtíž.

Anketa

Láká vás sex s rouškou?
Ano, to bychom mohli vyzkoušet.
12,9 %
Možná...
1,4 %
Nevím, nevím.
2 %
To asi doma neprojde.
3,2 %
To je ale zase hloupost! Ne!
80,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6257 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak si s partnerem užít více sexu

Sex je důležitou součástí každého vztahu. Ať už si ho někdo užívá denně nebo jen jednou týdně, pravdou je, že po čase začíná jeho intenzita pomalu klesat....

Jak dlouho trvá průměrný sexuální styk

Občas je příliš krátký, jindy trvá snad celou věčnost. Sex je nepředvídatelný, a tak záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují, jak dlouhé vaše milování bude....

Výběr článků

Načítám