Hlavní obsah

Rouška song nasbíral přes milion kliknutí

Novinky, Stanislav Dvořák

Rouška song skupiny Mirai a Nikol Štíbrové má na internetu přes 1 milion zhlédnutí. Za jeho vznikem stojí kampaň na šití roušek.

Mirai: Dej si roušku

 
Článek

Singl Dej si roušku vznikl velmi rychle a na dálku. Vokály se točily na telefon ve stanu zaházeném polštáři.

Clapton letos nepřijede, fanoušci si budou muset počkat

Kultura

Na začátku byla myšlenka pomoci v krizovém období. Mirai Navrátil společně s organizátory FM City Festu hledali cestu, jak nejsmysluplněji přispět a šířit osvětu.

„Nejdříve jsme dali dohromady síť, skrze kterou se začaly masivně šít a rozdávat roušky. Kromě toho jsme také vylepili komplet celé město velkými plakáty se sdělením, že má smysl roušku nosit,“ řekl frontman Mirai.

„Během tří dnů se ten trend naprosto otočil, což je neuvěřitelné a já věřím, že jsme tomu přispěli minimálně u nás.” Vedle toho přišel i nápad, že by se ke kampani mohl napsat i takový osvětový song, což se stalo.

Nechoď ven. Koncerty streamují z klubu

Koronavirus

„Svou vokální část natáčela Nikol Štíbrová v dětském stanu svého syna Matýska zaházená polštáři. Tento bunkr tak skvěle suploval studio, a jakmile jsme zjistili, že přes mikrofon sluchátek se dá nahrát přijatelný zvuk, následovaly intenzivní vokální konzultace na drátě,“ dodal Mirai.

Foto: Čestmír Mira

Mirai

„Věci, které vznikají spontánně, rychle a přirozeně, bývají prostě nejlepší. A tenhle song to zase potvrdil. Klobouk dolu před Miraiem. Jednak za to, že opět složil hitovku, tentokrát ještě s přesahem tolik důležitý osvěty ohledně roušek, a druhak – že věřil, že zvládnu nahrát svou část na telefon v dětském stanu a že to dokonce bude použitelné,” řekla Štíbrová.

Mirai oslovil řadu svých nejen hudebních přátel, aby se natočili v roušce, a pomohli tak šířit osvětu. „Všichni hned souhlasili a obratem poslali svoje video, za což jim ještě jednou upřímně děkuji,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám