Hlavní obsah

Nováková skončí v čele ministerstva průmyslu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková skončí ve funkci. Oznámila to ve středu s odvoláním na rozhodnutí premiéra Andreje Babiše (ANO) s tím, že rozhodnutí respektuje.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO)

Článek

„Pan předseda vlády Andrej Babiš mě informoval o zamýšlené změně na pozici ministra průmyslu a obchodu. Respektuji toto rozhodnutí. Termín ukončení mého působení ve funkci je na dohodě pana předsedy vlády s panem prezidentem,” uvedla ministryně v krátkém prohlášení.

Další komentář poskytne po středečním jednání na Pražském hradě. Tam odpoledne za prezidentem zamíří premiér Babiš.

Vedle Novákové již oznámil záměr skončit ve vládě a v politice i ministr dopravy Dan Ťok.

Nováková podle svých slov premiéra informovala o aktuálně rozpracovaných projektech „ve prospěch českých občanů a firem”.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Právo, ČTK a psp.cz

Současné složení vlády České republiky po odchodu Dana Ťoka a Marty Novákové

Zdůvodnění drahých dat

O konci Novákové se v poslední době spekulovalo. V očích veřejnosti si pohoršila zejména zdůvodněním toho, proč tuzemští mobilní operátoři nabízejí drahá data. Ministryně v České televizi tvrdila, že je to tím, že je příliš málo používají. Kdyby jich kupovali víc a nehledali volné Wi-Fi sítě, data by zlevnila.

Novákovou by měl podle informací Novinek nahradit místopředseda vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace a dlouholetý šéf Asociace malých a středních živnostníků Karel Havlíček. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám