Hlavní obsah

Noste přilby, vyzval motorkáře prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Petr Pavel v sobotu na akci na podporu zraněných motorkářů v Kladrubech na Benešovsku vyzval motocyklisty, aby používali přilby i při jízdách na krátké vzdálenosti. Zopakoval, že on sám je za nedávnou jízdu na motocyklu bez helmy připraven věnovat peníze na pomoc motorkářům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku. Jakou částku na dnešní dobročinné akci Keep Respect věnoval, nechtěl upřesnit.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Prezident Petr Pavel

Článek

Hlavu státu jedoucí na motorce bez přilby natočil divák v obci Rtyně v Podkrkonoší. Záznam zveřejnila televize CNN Prima News. Prezident se následně za přestupek omluvil na sociální síti. Uvedl, že na motorce jel pouze dohustit pneumatiky k nedaleké čerpací stanici. „Vůbec jsem si neuvědomil že bych si měl vzít přilbu i na ten kousek, že už nejsem v dětských letech,“ uvedl Pavel na setkání Keep Respect.

Krátce po zveřejnění videa prezident oznámil, že na akci na pomoc zraněným motorkářům zaplatí na dobrovolném vstupném částku vyšší, než je horní hranice pokuty ve správním řízení udělované za tento přestupek. Kolik peněz věnoval, dnes nechtěl Pavel uvést. Novinářům pouze řekl, že jako hlava státu sice má imunitu, přesto chce dát peníze na něco, v čem vidí i další účel. O akci řekl, že se jí účastnil už v minulých letech, hodlá se zúčastnit také dnešní „spanilé jízdy“.

Účastníky akce Keep Respect dnes Pavel vyzval, aby na cestách používali helmy, i když nejedou daleko. „Když pojedete někam na motorce, i na krátkou vzdálenost, vezměte si přilbu,“ řekl prezident účastníkům akce.

Pavel se omluvil, že jel na motorce bez helmy

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám