Hlavní obsah

Pavel se omluvil, že jel na motorce bez helmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Petr Pavel jel na motorce bez helmy. Uvedla to CNN Prima NEWS na základě videa od diváka. Hlava státu se ve čtvrtek za dopravní přestupek omluvila s tím, že chce věnovat peníze na pomoc motorkářům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Prezident Petr Pavel

Článek

Prezident komentoval video diváka CNN Prima NEWS, který ho při jízdě zachytil. Dopravního přestupku se měl podle televize dopustit v obci Rtyně v Podkrkonoší.

„Vnímám své pochybení a za zjevný dopravní přestupek se omlouvám. Při jízdě na motorce celý život dodržuji všechna bezpečnostní opatření, od přilby přes oblečení s chrániči až po bezpečnostní airbagovou vestu,“ uvedl na Twitteru prezident s tím, že v tomto případě jel dohustit pneumatiky k čerpací stanici.

„Šlo o cestu dlouhou 1,5 kilometru po řídce používané komunikaci, na několik desítek metrů jsem se musel napojit i na hlavní. Byla to hloupost,“ kál se na sociálních sítích.

Chce tak věnovat peníze na pomoc motorkářům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku a chybějí jim peníze na léčbu. „V sobotu se zúčastním akce Keep respect, jejímž účelem je pomáhat motorkářům, kteří cizí vinou skončili na vozíčku. Při této příležitosti věnuji na dobrovolné vstupné částku vyšší, než je horní hranice pokuty ve správním řízení udělované za tento přestupek,“ napsal. Maximální výše pokuty za tento přestupek je 2500 korun.

Prezident svůj přestupek řešil ve čtvrtek odpoledne i na setkání na Hradě s ministrem dopravy Marianem Kupkou (ODS). „Staví se k tomu čelem. Patří k těm, kteří věnují bezpečnosti na motorce pozornost. Tohle nepochybně byla jen konkrétní dílčí chyba. Způsob, jakým se k tomu prezident postavil, je přímočarý,“ komentoval po setkání Kupka.

Pavel je vášnivý motorkář a svého koníčku se nevzdal ani poté, co byl zvolen do čela státu. Na motocyklu dokonce vyjel i na zahraniční cestu, a to v květnu do Německa, kde se účastnil zahájení Bavorsko-českých týdnů přátelství. Při jízdě jej doprovází speciálně cvičená ochranka.

Novinky v silničních pravidlech a bodovém systému Senát schválil

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám