Hlavní obsah

Noční bouře na Plzeňsku brala střechy

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Noční bouře doprovázená silným větrem a krupobitím se přehnala nad severní částí Plzeňska. Nejvíce postiženou byla obec Heřmanova Huť, kde vichr strhl střechu obytného domu a další dvě střechy vážně poškodil.

Foto: Martin Tesařík

Na Slavnostech města Mikulova zahraje rovněž držitel tří hudebních cen Anděl za rok 2011.

Článek

Od rána pracují v obci úklidové čety, které odstraňují ze silnice a chodníků popadané větve stromů. "Bouřit začalo krátce po desáté večer. Trvalo to asi 10 minut. Byl to pořádný šupec. Hasiči ještě v noci museli provizorně zabezpečit stržené střechy," řekl starosta obce Jaroslav Baborovský.

Podle něho dům, který o přišel o celou střechu, stavebníci provizorně zastřešují. "Spal jsem a najednou mě vzbudil hrozný rachot. Už jsem jenom z okna viděl, jak se střecha válí na zemi," řekl Právu jeden z nájemníků poškozeného domu.

Výstraha pro některé kraje

Vichr pokácel také strom na Jateční třídě v Plzni, několik stromů v obci Zruč-Senec u Plzně a na Rokycansku. Padlé stromy likvidovali hasiči také u Zadního Chodova na Tachovsku. Během bouřkové noci se hasiči také potýkali také s ohněm v lese u Starého Plzence a s požárem trafostanice u Nýřan na Plzeňsku. Podle dostupných informací následky bouře nikoho nezranily. Způsobené škody zatím nebyly vyčísleny.

Podle aktuální výstrahy na webu Českého hydrometeorologického ústavu se mohou bouřky, ojediněle s kroupami vyskytnout na jihu a jihovýchodě republiky. Výstaha meteorologů platí pro kraje Jihočeský, Vysočina, Jihomoravský, Zlínský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám