Hlavní obsah

Nerudová nevyloučila kandidaturu do europarlamentu. Pavel by s ní rád konzultoval reformu důchodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšná prezidentská kandidátka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová v pátek nevyloučila případnou kandidaturu do Evropského parlamentu. Řekla to po setkání s prezidentem Petrem Pavlem, na němž se domluvili na další spolupráci. Prezident by prý s ní rád konzultoval aspekty důchodové reformy či daní.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Danuše Nerudová

Článek

„Vyjádřil zájem, jestli by mohl konzultovat věci kolem důchodové reformy. S tím mu samozřejmě ráda poradím, respektive ráda mu dám svoje stanovisko a svůj názor,“ řekla po setkání Nerudová. Scházet se mají podle potřeby.

Nerudová je vystudovaná ekonomka a v minulosti působila jako předsedkyně vládní Komise pro spravedlivé důchody.

Kromě toho prý řešili i témata týkající se mladých lidí, což bylo výrazným průsečíkem v jejich předvolebních kampaních. Na tom chtějí dále spolupracovat.

Nerudová v lednových prezidentských volbách skončila na třetím místě se 13,92 procenta hlasů, což nestačilo na postup do druhého kola. Vzhledem k podobnému názoru a zájmu o mladé pak Nerudová před druhým kolem voleb začala podporovat a pomáhat v kampani Pavlovi.

V posledních týdnech se diskutovalo o tom, kam Nerudová zamíří. Nerudová nyní nevyloučila, že by se příští rok chtěla ucházet o post v Evropském parlamentu.

„Nebudu v tuto chvíli zakládat žádnou politickou stranu ani do žádné vstupovat,“ uvedla Nerudová.

Blažek chce stíhat novináře za úniky ze spisů. Narazil v ODS i koalici

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám