Hlavní obsah

Nerudová do eurovoleb, zřejmě za STAN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ekonomka a neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová bude kandidovat do Evropského parlamentu. Vyjednává údajně s více stranami. Potvrzené je jednání se STAN.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Danuše Nerudová

Článek

„Kandidovat určitě budu. Jednám se všemi politickými stranami, které by reflektovaly můj program z prezidentských voleb. Dohodnuto zatím definitivně nic není, kandidátky se uzavírají na podzim,“ řekla serveru Euractiv.cz Nerudová.

Poté to trochu relativizovala na Twitteru, kde napsala, že „kandidaturu vážně zvažuje“.

Dvojka za Farským?

Nerudová by mohla být dvojkou kandidátky hnutí STAN, a to hned za místopředsedou STAN Janem Farským. Ten informaci nepotvrdil ani nevyvrátil.

„Kandidátku bude schvalovat hnutí STAN na konci letošního roku, v září bude schvalovat lídra, do té doby nemohu nic potvrdit,“ sdělil Farský serveru.

Dodal, že hnutí pracuje na samostatné kandidátce, neboť TOP 09, koaliční partner z minulých eurovoleb, stále jedná o společné kandidátce Spolu. Farský Právu napsal, že s Nerudovou jednají: „Ano, bavíme se o tom, ale definitivního nic zatím není.“

Jedenadvacet českých europoslanců si lidé budou moci vybírat 7. a 8. června příštího roku.

Vládní strany už odstartovaly kampaň

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám