Hlavní obsah

Nepřítomný Rath křtil knihu: Je to psycho bez konce, vzkázal z vazby

Právo, rsk
Praha

"Upřímně (to tu) nezvládám. Ale nevím, zda to normální člověk může zvládat, nemáš tu na výběr. Buď přežíváš, nebo ne. Je to psycho bez konce, je to nepředstavitelné." To vzkázal v úterý poslanec David Rath z vazby při příležitosti křtu své knihy Přisedněte si alias Absurdní proces.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vydavatelka Rathovy knihy Petra Paroubková (vlevo), bývalá Rathova mluvčí Berill Mascheková a dvojník ministra vnitra Jana Kubiceho.

Článek

Publikaci v nákladu 10 tisíc kusů vydala Petra Paroubková, o přepis a úpravu Rathových dopisů se postarala exhejtmanova někdejší mluvčí Berill Mascheková.

"V minulosti jsem často přepisovala texty Davida Ratha, ale v tomto případě to bylo zvláštní. Musela jsem je totiž upravovat a neměla jsem možnost to s ním konzultovat," řekla Mascheková.

"Kniha není obhajoba, o vině, či nevinně rozhodne nezávislý soud. Není to psáno jako msta, není tam nic psáno, co by někoho mohlo zničit," dodala Paroubková.

Na křest Rathovy knihy se dostavil i dvojník ministra vnitra Jana Kubiceho, ten skutečný na pozvání nereagoval.

Reklama

Související články

Rath si bude na vazbu stěžovat ve Štrasburku

David Rath, jehož žádost o propuštění z vazby v pátek odmítl Okresní soud Praha-východ, si bude stěžovat u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku....

Výběr článků

Načítám