Hlavní obsah

Nemocnici Na Homolce zažalovalo 130 zdravotníků. Nemáme přestávky ani na jídlo, říkají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražskou Nemocnici Na Homolce zažalovalo 130 zdravotníků kvůli přestávkám v práci. Tvrdí, že na přestávky nemají čas a nemocnice jim ušlou dobu nehradí, jak by měla. Vedení nemocnice oponuje, že nevyčerpané pauzy zaměstnancům proplácí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Nemocnice Na Homolce

Článek

Uvedla to v pondělí večer televize CNN Prima News.

Žalobu podaly převážně zdravotní sestry, ale také několik lékařů. Požadují proplacení přestávek za poslední tři roky. Zaměstnanci nemocnic mají nejdéle po šesti hodinách práce nárok na jídlo a odpočinek v délce alespoň 30 minut, uvedla Prima.

Šéf odborů v Nemocnici Na Homolce Tomáš Schiffler televizi řekl, že zaměstnanci nemají čas přestávky čerpat. Mluvčí nemocnice Martina Dostálová uvedla, že nevyčerpané přestávky nemocnice zaměstnancům proplácí, pokud je to zaznamenané ve výkazu práce.

Podle Schifflera jsou ale výkazy s přestávkami předvyplněné a zaměstnanec nedostane výplatu, pokud je nepodepíše.

Ministerstvo zdravotnictví chce počkat na verdikt soudu. „Uvidíme, jak se k tomu postaví v tomto ohledu soud,“ řekl Primě náměstek ministra zdravotnictví Jakub Dvořáček.

Měsíčně sto tisíc za zakázku na Homolce. Podnikatel byl odsouzen za podplácení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám