Hlavní obsah

Nejvyšší státní zastupitelství podle žalobce ovlivňuje kauzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Nejvyšší státní zastupitelství údajně účelově ovlivňuje trestní řízení a přijímá nekompetentní pracovníky. Tvrdí to jeden z jeho pracovníků Radek Ondruš, který v úterý rezignoval na funkci státního zástupce a úřad opouští. Uvedla to ve středu televize Nova.

Článek

Podle nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešové jde o nesmyslná nařčení, ministr spravedlnosti Pavel Němec je však považuje za natolik závažná, že je nechá prošetřit. 

Ondruš tvrdí, že Nejvyšší státní zastupitelství přijímá do svých řad dokonce lidi, kteří se před rokem 1989 podíleli na zavírání disidentů. "Část jich přišla na přímou direktivu," řekl Nově.

"To jsou subjektivní stesky ukřivděného státního zástupce, který odchází," komentovala obvinění Benešová. Podle ní má Ondruš vztek kvůli tomu, že je rok a půl mimo službu kvůli podezření z porušování autorského práva, údajně prý opisoval a poté publikoval práce svého kolegy.

Prověřují se i jeho další aktivity a zkoumá se, zda se nedopustil trestného činu, dodala Benešová.

Reklama

Výběr článků

Načítám