Hlavní obsah

Nejsympatičtější maminka je z Teplic

Novinky, Anna Bortlíčková
OSTRAVA

Na nečekaně vysokou sumu, 160 tisíc korun, se dostala v dražbě v sobotu večer v Ostravě cena repliky korunky vítězky finále soutěže Missis České republiky pro rok 2003 Ivany Límanové (35) z Teplic, která prvenství získala se svým 18letým synem Jakubem.

Foto: Aleš Plevka

Hlavní ulice jsou s vypětím sil udržovány sjízdné

Článek

Původní vyvolávací cena byla 3333 korun, zpočátku stoupala po pětistovce či tisícikoruně a do dražby vstupovali i politici. V okamžiku, kdy se cena přehoupla přes padesát tisíc, se dražba stala bojem šéfů sponzorujících firem. Šťastná držitelka letošního titulu Missis nakonec repliku své korunky předala předsedovi správní rady společnosti Tchas Václavu Daňkovi. "Není to žádné předvádění, jsou to peníze pro potřebné," konstatoval Daněk, když přebíral korunku od nejsympatičtější a nejhezčí maminky letošního roku.

Výtěžek na charitu

Výtěžek dražby bude předán diecézní charitě v Plzni a poslouží Domovům pro matku a dítě. Soutěž Missis je totiž nejen kláním o titul, ale také charitativní akcí. Za dobu své působnosti pomohla potřebným dětem již částkou 3,5 miliónu korun. Peníze z výtěžku letošního ročníku poslouží také dětským domovům a zařízením v Ostravě, Havířově a Čeladné.

Vlastní finále soutěže, do něhož ze 4500 přihlášených dvojic postoupilo deset maminek se svými ratolestmi, se konalo v sobotu v Havířově. "Je to hrozně bezva pocit, děkuji za přízeň," řekla bezprostředně po vyhlášení výsledků vítězka Ivana Límanová, která má kromě Jakuba ještě další dvě děti - 9letého Šimona a roční Elišku. Získání titulu ji těší o to víc, že je dárkem pro Jakuba, který v neděli oslavil 18. narozeniny.

Čtenářská cena do Ostravy - Poruby

Vítězná dvojice si porotu získala a diváky pobavila mimo jiné humorně laděnou volnou disciplinou. Paní Ivana četla zprávy pirátské televize, které Jakub vtipně tlumočil do znakové řeči. S humorem a nadsázkou pojala dvojice také módní přehlídku, v níž Jakub předváděl ležérní oblek bez košile a paní Ivana to komentovala slovy, že toto oblečení "se zvláště vyjímá na osmahlých tělech milionářských synků. Oblek se hodí zejména na večerní procházky po kalifornských plážích."

Druhé místo získali Jana Vildumetzová se 4letým Tomášem z Horního Slavkova a třetí příčku obsadili Karin Ratajová s 8letým Lukášem z Chebu. Mediálním partnerem jubilejního desátého ročníku byl také deník Právo, v jehož čtenářské anketě zvítězila a cenu si odnesla Hana Jägerová se 4letým Matějem z Ostravy-Poruby.

Reklama

Výběr článků

Načítám