Hlavní obsah

Nečas potvrdil, že se znovu bude ucházet o post předsedy ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiér a stávající předseda ODS Petr Nečas v úterý potvrdil, že bude na podzimním kongresu ODS obhajovat post v čele strany. Nečas to uvedl v rozhovoru pro Českou televizi.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

"Já považuji za svoji povinnost, ucházet se o pozici předsedy strany, i jako předseda vlády, který byl svou politickou stranou nominován," řekl premiér. Dodal, že považuje za přirozené složit účty své členské základně.

Sedmačtyřicetiletý Nečas je členem ODS od roku 1991 a od roku 1992 také poslancem. V roce 1999 se stal místopředsedou strany, od září 2006 do května 2009 byl ministrem práce a sociálních věcí a současně místopředsedou v obou vládách bývalého předsedy ODS Mirka Topolánka. Vedení strany převzal právě po Topolánkovi v roce 2010 a ve stejný rok se stal předsedou současné vlády.

Nečasovo vedení zvolili občanští demokraté v červnu 2010, dvouletý mandát mu tak měl skončit v létě letošního roku. To by bylo krátce před volbami, obvykle také ODS vedení volí na podzimních kongresech. Loňský říjnový kongres ODS proto Nečasovi a jeho vedení strany mandát prodloužil do konce letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám