Hlavní obsah

Návrat do ODS nechystám, popřela Peake spekulace

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiérka pro boj s korupcí Karolína Peake (VV) popřela slova odpadlíka z Věcí veřejných Jaroslava Škárky, podle kterého se v kuloárech šušká o jejím přestupu k občanským demokratům. Peake trvá na tom, že jde o součást Škárkovy snahy zdiskreditovat jeho bývalé spolustraníky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vicepremiérka a místopředsedkyně VV Karolína Peake

Článek

Podle nezařazeného poslance Škárky, který byl loni v dubnu vyloučen z Věcí veřejných (VV), je odchod Karolíny Peake aktuální. „Slyšel jsem, že se o tom jedná,“ řekl Škárka Novinkám. Blíže se ale ke zdroji informací odmítl vyjádřit. Podle něj tak vicepremiérka činí proto, že vycítila, že se strana Věci veřejné vedená Vítem Bártou potápí.

To však místopředsedkyně VV striktně odmítla. „Jsem členkou Věcí veřejných a rozhodně nekoketuji s jinými stranami,“ uvedla s tím, že takové téma není ani vzdáleně na pořadu dne. Podle Peake „Škárka zřejmě potřebuje postupně diskreditovat své bývalé kolegy.“

Peake již jednou členkou občanských demokratů byla. „Nikdy jsem se netajila tím, že jsem jednou, někdy v roce 1997 1998, v ODS byla, ale rozhodně se nechystám k žádnému slavnému návratu,“ konstatovala.

„Absolutně nevím, jakou má (Škárka) motivaci. S panem Škárkou jsem od dubna loňského roku neprohodila jedno jediné slovo, takže nevím,“ dodala Peake.

Reklama

Výběr článků

Načítám