Hlavní obsah

Nad hořícími lesy lehce sprchlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu ráno se nad oblastí Českého Švýcarska zasaženého lesními požáry zformovala dešťová oblačnost. Krátká přeháňka měla nicméně v souladu s očekáváním meteorologů pouze symbolický charakter.

Foto: Windy

Srážky ve středu ráno.

Článek

Oblačnost postupovala přes oblast zasaženou požáry od jihozápadu a pouze lehce se jí dotkla. Nelze tak očekávat, že by srážky přispěly ke zvládnutí požáru, který se podle posledních informací rozšířil na plochu 1000 hektarů.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve své předpovědi pro lokalitu uvedl, že do soboty nelze očekávat „takřka žádné srážky“.

Hasiči v noci uchránili další obce před požárem

Domácí

V identickém duchu vyznívá i aktualizovaná predikce, podle níž lze sice na   většině území republiky včetně oblasti Českého Švýcarska očekávat srážky, ale vesměs s minimálními úhrny, často na hranici měřitelnosti.

Hasiči se nadále snaží dostat plameny pod kontrolu pomocí hasební techniky a vrtulníků. Zapojit by se mohla i hasicí letadla, která přislíbila vyslat na pomoc Itálie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám