Hlavní obsah

Na železniční trati na Karvinsku byl po tragické nehodě částečně obnoven provoz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím na jedné koleji byl v sobotu po 16. hodině obnoven provoz na železniční trati u Dolní Lutyně na Karvinsku, kde se ve středu srazil rychlík s kamionem. Vlaky zde zatím musí jezdit omezenou rychlostí 30 kilometrů za hodinu.

Foto: Aleš Honus, Novinky

Vlak se v Dolní Lutyni srazil s kamionem ve středu 24. ledna

Článek

Mluvčí Správy železnic Martin Kavka Novinkám v sobotu odpoledne sdělil, že první vlak tudy pojede mezi 16. a 17. hodinou. „Nastavuje se celý systém. Finální zprávu musí dát hlavní dispečer, dělal se bezpečnostní test,“ vysvětlil Kavka.

Dodal, že v současnosti je opravena jedna kolej a trakční vedení. „Co se týká druhé koleje, tak na její opravě se pracuje. Předpoklad je takový, že by mohl být provoz obnoven do 7. února,“ upřesnil Kavka s tím, že ještě v sobotu se otevře železniční přejezd. „Znovu jej ale uzavřeme ráno 1. února, protože zde dojde k opravám koleje,“ upozornil.

Řidič na Karvinsku se snažil uvázlý kamion zvednout, vlak byl ale rychlejší

Krimi

Středeční havárii nepřežil strojvedoucí vlaku, dvě desítky cestujících utrpěly zranění. V rychlíku z Návsí do Prahy cestovalo kolem sedmdesáti lidí. V pátek v nemocnici zůstávala jediná pacientka. Materiální škoda byla předběžně vyčíslena na 37 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám