Hlavní obsah

Rektor VŠE žádá svolání akademického senátu kvůli Ševčíkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rektor Vysoké školy ekonomické (VŠE) Petr Dvořák požádal předsedu akademického senátu Národohospodářské fakulty VŠE o bezodkladné svolání schůze, na které by se mělo jednat o odvolání děkana fakulty Miroslava Ševčíka. Zasedání by se mohlo konat do týdne, uvedla mluvčí VŠE Věra Koukalová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Ševčík

Článek

O odvolání Ševčíka se bude jednat kvůli jeho chování na protivládní demonstraci v sobotu 11. března. Ševčík se účastnil akce, při níž se lidé pokusili strhnout z Národního muzea ukrajinskou vlajku a zasáhla proti nim policie. On sám se to pak pokoušel vysvětlit tím, že jen „šel kolem“.

Dvořák už vyzval Ševčíka k rezignaci, ten ale neodstoupil.

Odvolat děkana může jen akademický senát fakulty, ten jej ale už v minulosti podržel. Rektor může děkana odvolat se souhlasem akademického senátu celé VŠE.

„Zasedání celouniverzitního akademického senátu bude svoláno až v závislosti na výsledku jednání akademického senátu národohospodářské fakulty,“ uvedla Koukalová.

Proti setrvání Ševčíka ve funkci protestovali i studenti.

Konflikty na demonstraci za odchod ŠevčíkaVideo: Novinky

Studenti demonstrovali za Ševčíkův odchod z čela fakulty

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám