Hlavní obsah

Na úseku regionální trati cosi poškozuje kola motoráků. Lidé musí autobusem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město na Moravě, Tišnov

Neobvyklý problém řeší České dráhy spolu se Správou železnic na trati mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem. Dochází tu k poškozování kol u motorových souprav. Od úterý minimálně do pátku kvůli tomu cestující musí jezdit náhradními autobusy.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Škody se v posledních několika dnech objevily u motorových jednotek Regionova, které tuto jednokolejnou regionální dráhu obsluhují. Zhruba šedesátikilometrová trať spojuje Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Bystřici nad Pernštejnem a Tišnov. Ke škodám dochází v úseku mezi Novým Městem na Moravě a Tišnovem.

„Doufáme, že budou příčiny odhaleny brzy,“ uvedl Filip Medelský z tiskového oddělení Českých drah, na konkrétnější odhad si ale netroufnul.

Jak popsal, poškozovány jsou jízdní plochy kol motorových vozů. „Poškození kol dvoukolí je natolik rozsáhlé, že v jízdních plochách vznikají trhliny. Jejich odstranění je možné jen přebroušením kol, což je časově i finančně náročné a podstatně to snižuje životnost kol. Závažnější je však skutečnost, že rozvoj těchto trhlin by mohl vést až k výraznému narušení jízdních vlastností vozů,“ vysvětlil. Spekulovat o možných příčinách odmítl s tím, že věcí se zabývají odborníci.

Náhradní autobusy jezdí od úterý a obsluhují většinu zastávek s výjimkou zastávky Prudká.

Na koleje u Plzně dal někdo beton, vlak do něj narazil

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám