Hlavní obsah

Na trať na Šumpersku popadaly stromy a poničily vlak

Právo, pem, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Silný vítr v pátek ráno vyvrátil stromy na regionální železniční trať mezi stanicemi Hanušovice a Staré Město pod Sněžníkem. U obce Chrastice na ní najel osobní vlak do spadlého stromu. Na lokomotivu a vagón poté napadaly další dva stromy, které zničily část vlaku.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči odstraňují stromy, které spadly na vlak na Šumpersku Video: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Uvnitř cestovali dva cestující. „Zraněn nikdo nebyl a škoda dosud nebyla zjištěna,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková. České dráhy zajistily náhradní autobusovou dopravu. „Trať byla zprovozněna v poledne,“ uvedla mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Na vlak spadly v silném větru stromy

Dopoledne museli hasiči na Jesenicku řešit i jednu událost v souvislosti s velkou vodou. „V Lipové-lázni se rozvodnil místní potok a kanalizace nestíhala odvádět vodu. Hasiči na místo přivezli pytle s pískem a zajistili postavení provizorních hrází a následně preventivně další pytle s pískem,“ řekla Právu krajská mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Poničené střechy i dráty elektrického vedení

Hasiče v Olomouckém kraji zaměstnává zatím spíše vítr. Od čtvrtka do páteční 9. hodiny mají za sebou již 84 zásahů. Vyjížděli zatím převážně k popadaným stromům a větvím na komunikace, ke stromům spadlým na rodinné domy, ve dvou případech zajišťovali střešní krytiny a utržené dráty elektrického vedení.

Hladiny řek by mohly stoupnout v souvislosti se silným deštěm v Jeseníkách, ohroženo je také povodí Bečvy, která v Dluhonicích u Přerova dosáhla odpoledne na první stupeň povodňové aktivity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám