Hlavní obsah

Na severu napadlo 30 centimetrů sněhu. Pro kamiony zavřeli dvě silnice

V horách na severu Čech napadlo za víkend až 30 cm sněhu a stále se objevují sněhové přeháňky. Kvůli sněhu zůstává na Jablonecku pro nákladní dopravu nad 3,5 tuny uzavřená silnice 10 z Tanvaldu na Harrachov a dál do Polska. Nově silničáři na Liberecku uzavřeli pro kamiony nad šest tun silnici třetí třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Silnici na Raspenavu původně zamýšleli uzavřít od půlnoci, nakonec tak učinili od 19 hodin. Uvedl to Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti.

Zatímco omezení na hlavním tahu 10 na Harrachov a Polsko by mělo s nedělní půlnocí skončit, uzavírka na silnici přes Oldřichovské sedlo potrvá do odvolání. Komunikace vede chráněnou oblastí a nelze tam solit, velmi rychle se proto uklouzává. I v neděli se tam stalo několik dopravních nehod.

Uzavřena byla silnice už od 18. ledna, znovu ji mohli otevřít až 13. února, když při oblevě sníh odtál. Kvůli intenzivnímu sněžení ji teď silničáři znovu zavírají. Řidiči kamionů budou muset na Raspenavu a Hejnice jezdit po silnici 13, která se udržuje chemicky.

Na severu Čech bylo dnes většinou oblačno až zataženo a po celý den se objevovaly sněhové přeháňky. Ty ale meteorologové očekávají i v noci a v pondělí, sněžit by mělo hlavně na horách. Teploty navíc mohou klesnout až k minus deseti stupňům a vozovky mohou namrzat. Pozor by si tak měli dát řidiči nejen na silnicích nižších tříd, kde se nesolí, ale i na hlavních tazích, protože při tak nízkých teplotách ztrácí sůl účinnost.

V Beskydech se v sobotu lyžovalo jen někde

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám