Hlavní obsah

V Beskydech se v sobotu lyžovalo jen někde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na horách v Čechách se lyžaři o víkendu dočkali bohaté sněhové nadílky a výrazného ochlazení, na Moravě a ve Slezsku skiareály bojovaly s nedostatkem sněhu a teplým počasím. V Moravskoslezském kraji byly v sobotu v provozu jen ty areály, které měly dostatek technického sněhu.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Ve Ski areálu Bílá byly v sobotu v provozu všechny sjezdovky

Článek

Jedním z nich bylo i lyžařské středisko Bílá v Beskydech. V sobotu zde mohli lidé lyžovat na všech sjezdovkách. „Ráno byl sníh super, teď jak se otepluje, tak už je těžší a mokřejší, ale pořád je to dobrý. Jsme nadšení, že neprší a můžeme si to užít,“ svěřila se Právu Magdaléna Volná, která si přijela do skiareálu Bílá zalyžovat s celou rodinou. „Máme to tu rádi. Už se těšíme na oběd, jak si dáme kyselicu nebo fazolačku,“ usmívala se žena a dodala, že snad se brzy ochladí a ještě připadne sníh.

Průměrná návštěvnost

Podle provozovatele SKI areálu Bílá Jaroslava Vrzguly byla v sobotu průměrná návštěvnost. „Každopádně je to dnes lepší než minulý víkend, kdy vytrvale pršelo. Na to, že jsou jarní prázdniny a konec února, tak bychom o tomto víkendu čekali nadprůměrnou návštěvnost,“ líčil Vrzgula.

Ve SKI areálu Bílá letošní sezonu zatím nemuseli přerušovat. „Nicméně je to taková sezona nahoru, dolů; je to špatné. Jeden týden krásně mrzne a jsou skvělé podmínky a další týden proprší. Teploty lítají od plus 10 k minus 10,“ popisoval provozovatel velmi oblíbeného beskydského lyžařského střediska.

Dodal, že zatím fungují všechny sjezdovky, v sobotu na nich bylo v průměru 30 centimetrů sněhu. „Ještě minulý týden jsme si mysleli, že máme sníh až do dubna. A pak přišlo to velké oteplení, déšť a teplý vítr a sněhu razantně ubylo. Máme z toho necelou polovinu. Nezbývá než doufat, že něco ještě nasněží. Pokud teploty spadnou k minus pěti stupňům, tak ještě nasněžíme uměle. Možná v noci z neděle na pondělí a z pondělí na úterý,“ popisoval.

Běžně se zde lyžuje do začátku dubna. Jestli tomu tak bude i letos, nedokáže provozovatel SKI areálu Bílá říct. „Letos je to opravdu velmi těžké předpovědět. Ty výkyvy počasí jsou obrovské. Byli bychom rádi, kdybychom do konce března vydrželi.“

Slovenská Galanta bude mít krytý lyžařský svah

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Ski Areál Bílá

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám