Hlavní obsah

Na Rhodos dnes odletěla s cestovkami třetina lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během tří letů z České republiky na Rhodos odletěla ve středu s cestovními kancelářemi Exim Tours a Fischer jen třetina ze všech lidí, kteří dnes původně měli odlétat. Zbytek se rozhodl na ostrov neletět. Novinkám to řekl mluvčí obou kanceláří Jan Bezděk. Do večerního letadla z Prahy nasedlo 30 lidí.

Odbavovací přepážka na odlet na Rhodos zela prázdnotouVideo: Novinky

 
Článek

„Dvěma lety z Prahy a jedním z Pardubic dnes odletí na Rhodos 180 lidí,“ řekl Novinkám Bezděk. To je podle něj třetina těch, co odlet ještě před pár dny plánovali.

Všichni mají ubytování na severu ostrova. Cestovní kanceláře v úterý všem volaly a ptaly se jich, jak si další postup představují. „Lidem, kteří měli letět na jih ostrova, jsme nabídli jinou destinaci nebo vrácení peněz. Lidé, kteří měli odcestovat na sever, si mohli vybrat jinou destinaci.“ Na nabídku většina z nich přistoupila a na Rhodos neodletěli.

Při večerním letu, který startoval v 18:20, zela odbavovací přepážka na pražském Letišti Václava Havla prázdnotou. Celkem se do letadla dostavilo podle Bezděka i podle mluvčí letecké společnosti Smartwings Vladimíry Dufkové 30 lidí.

Střed a jih ostrova zasáhly v minulých dnech velké požáry, na ostrově byl vyhlášen nouzový stav. Na severu ostrova ale turistický ruch normálně funguje.

Nouzový stav kvůli požárům už platí na celém Rhodu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám