Hlavní obsah

Na Petra Pavla čekaly v České Kamenici stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik stovek lidí vítalo ve čtvrtek nastupujícího prezidenta Petra Pavla na náměstí v České Kamenici na Děčínsku. Pavel se setkal se starostou a zastupiteli, s lidmi na náměstí krátce pohovořil. Svou návštěvu zahájil ráno ve Šluknově, zakončí ji v podvečer na ústecké univerzitě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Petr Pavel se fotí s místními obyvateli v České Kamenici

Článek

Do České Kamenice přijeli lidé z okolních obcí i z Děčína. „Přijela jsem se podívat, protože konečně máme prezidenta, za kterého se nemusíme stydět. Přijeli jsme si poslechnout, co bude říkat, očekáváme od něj zklidnění situace ve společnosti,“ řekla Právu jedna z žen, která dorazila se svou matkou z nedaleké obce.

„Přijel jsem hlavně proto, abych se dozvěděl, jaké konkrétní problémy vás tady trápí nejvíc, ne proto abych vám slíbil, že je zítra nebo pozítří vyřeším, takové pravomoci nemám, ani mít nebudu po inauguraci. Ale chci zdůraznit, že problémy vnímám, že se jim chci věnovat a že chci pracovat společně se samosprávami a s vedením kraje na tom, aby se problémy začaly řešit,“ řekl Pavel v České Kamenici.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

V České Kamenici čekaly na Petra Pavla stovky lidí

Problémy České Kamenice nastínil starosta Jan Papajanovský (Koalice pro Kamenici). „Dřív jsme byli velké město relativně bohatých lidí, teď jsme spíš malé město lidí ve srovnání s republikovým průměrem chudých. Ta infrastruktura, která tu byla postavena na konci 19. a začátku 20. století, byla postavená na jiný počet obyvatel a na jinou skladbu obyvatel, máme velký problém to nyní ufinancovat, to je největší problém České Kamenice. Je problém sehnat práci, lidé dojíždí, moc kvalifikovaná práce tu není,“ řekl Právu Papajanovský.

„Je tu problém se zdravotní péčí, od ledna jsme sehnali zubaře, místa u něj se vyprázdnila během jednoho dne, za prvních 15 minut měl zaregistrováno 500 pacientů. To jen ukazuje na šíři toho problému,“ doplnil.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Lidé čekající v České Kamenici na zvoleného prezidenta

Ráno se Pavel setkal se starosty ze Šluknovského výběžku na šluknovském zámku. Podle starosty Šluknova Tomáše Kolonečného Pavel o problémech v regionu ví a chce návštěvu do budoucna zopakovat.

Návštěvu Ústeckého kraje zahájil Pavel na Šluknovsku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám