Hlavní obsah

Na Olomoucku napadlo až 15 centimetrů, sněžit bude dál

Nový sníh v pátek místy komplikuje dopravu. Ve vyšších polohách Olomouckého kraje napadlo během noci až 15 centimetrů sněhu a silničáři tak mají plné ruce práce. Momentálně se srážky vyskytují především na jihu Čech.

Foto: ŘSD

Sněžení u Volar

Článek

V Jeseníku napadlo osm centimetrů, ve vyšších polohách na Zlatohorsku až 15 centimetrů. „Na Jesenicku leží nový sníh dá se říci ve všech polohách kromě Javornicka a Vidnavy, tam zůstávají vozovky holé a mokré. Od středních poloh ale už leží vrstva nového těžkého mokrého sněhu. Na vozovkách zůstává kaše mokrého sněhu, může to klouzat, především na inertně udržovaných vozovkách. Provoz je zatím plynulý, předpoklad je, že bude sněžit i nadále dnes a také v sobotu," řekl v pátek dispečer jesenických silničářů.

Srážky komplikují sjízdnost i v Moravskoslezském kraji. Na chemicky udržovaných silnicích mohou být zbytky rozbředlého sněhu a řidiči by tak měli být více opatrní.

Hrozí sníh, mráz a náledí, varují meteorologové

Počasí

V pátek dopoledne sněží ve vyšších polohách na jihu Čech.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) očekává, že by v průběhu pátku mohlo napadnout až 25 centimetrů nového sněhu. Výstraha před sněžením platí v částech Olomouckého a Moravskoslezského kraje až do půlnoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám