Hlavní obsah

Na fotbale byl i úředník, který rozhodl o výjimce pro Slavii. Nevhodné, říká Blatný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

To, že se čtvrtečního zápasu na pražské Slavii zúčastnil i zaměstnanec resortu Jan Marounek, který o výjimce pro pozvání VIP hostů rozhodl, nebylo podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) vhodné. Blatný to řekl na páteční tiskové konferenci. Zatímco na běžná utkání diváci nesmějí, na utkání Evropské ligy si kluby mohou pozvat vybrané hosty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

VIP tribuna v Edenu během zápasu s Leicesterem

Článek

„Odbor (ochrany veřejného zdraví) pana ředitele Marounka uděluje tyto výjimky a není vhodné, aby šel pan ředitel na zápas, kterému sám udělil výjimku,“ řekl Blatný na dotaz novinářů.

Poznamenal však, že Marounkovým nadřízeným je ve služebním poměru státní tajemník resortu Stanislav Měšťan. „Požádám o jeho stanovisko a budu ho s ním konzultovat,” dodal ministr.

Jágrová: Fotbal stále jen pro VIP, nemůžeme zvyšovat mobilitu

Domácí

Následně oznámil večer Blatný na Twitteru, že byl Marounek odvolán z pozice zástupce hlavní hygieničky. "Stalo se tak po dohodě se státním tajemníkem a hlavní hygieničkou. Lidé na těchto pozicích musí jít příkladem. Pana Marounka jsem také vyzval, aby se veřejně omluvil," uvedl.

Tvrdík se omlouvá za VIP hosty na fotbale

Domácí

Vybraní partneři pražské Slavie se mohou na zápas z tribuny podívat právě na základě výjimky ministerstva zdravotnictví, jež se vztahuje na utkání Evropské ligy. Běžní občané mají na tyto i další zápasy přístup zatím zapovězen.

Na domácí zápas úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy s anglickým Leicesterem ve čtvrtek večer dorazilo na Slavii několik prominentních hostů včetně exministra a poradce premiéra Romana Prymuly. To vyvolalo pozornost, protože Prymula krátce před tím mluvil v televizi o tom, že by měl být v Česku vyhlášen tvrdý lockdown.

Premiér Andrej Babiš (ANO) po zveřejnění zprávy s Prymulou jako se svým poradcem ukončil spolupráci.

Prymula ordinuje zemi tvrdý lockdown, sám šel na fotbal

Domácí

Mezi dalšími hosty zápasu byli například kancléř prezidenta Vratislav Mynář, europoslanec Alexandr Vondra (ODS), ředitel České televize Petr Dvořák nebo tenistka Petra Kvitová.

Reklama

Výběr článků

Načítám