Hlavní obsah

Tvrdík se omlouvá za VIP hosty na fotbale

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéf fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík se omluvil za to, že na zápas Evropské ligy s Leicesterem byli pozváni VIP hosté. Mezi hosty byl třeba poradce premiéra Roman Prymula, šéf České televize Petr Dvořák, tenistka Petra Kvitová, hradní kancléř Vratislav Mynář nebo europoslanec Alexandr Vondra (ODS). S Prymulou kvůli tomu ukončil spolupráci premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula (druhé zleva dole), Jaroslav Tvrdík (prostřední řada vpravo), ředitel České televize Petr Dvořák (nahoře vlevo) a Alexandr Vondra (vpravo nahoře) sledují utkání Evropské ligy

Článek

„Pozvání VIP hostů na včerejší zápas bylo v intencích toho, ze máme být jako přední český klub vzorem a pozitivním symbolem a na zápasy nemohou všichni naši fanoušci, morálním selháním. Omlouváme se,“ napsal Tvrdík na Twitter.

Zatímco na běžné zápasy lidé vůbec nesmějí, na zápasy Evropské ligy si klub může pozvat vybrané hosty.

Babiš ukončil spolupráci s Prymulou

Domácí

„Slavia neporušila žádné epidemiologické nařízení. Všichni hosté jsou dlouholetými fanoušky klubu, prošli PCR testy a netestujeme názorovou příslušnost našich fans. Současná etapa pandemie v ČR však vyžaduje více než cokoliv jiného solidaritu. V tom jsme udělali obrovskou chybu,“ dodal Tvrdík.

Prymulova účast na fotbale vzbudila pozornost hlavně kvůli tomu, že krátce před tím v České televizi mluvil o tom, že by se měl v Česku kvůli epidemiologické situaci zavést tvrdý lockdown.

Prymula k účasti na fotbale: To mám být jen doma?

Domácí

Premiér Babiš k tomu Novinkám řekl, že Prymula „je velký odborník na epidemie, sociální inteligenci ale postrádá“, a oznámil, že s ním rozvázal spolupráci

Sám exministr zdravotnictví Prymula se brání, že neporušil žádná opatření. „Zdá se, že já smím být pouze doma,“ postěžoval si.

Novotný: Je to nefér lynč

Prymuly a dalších VIP hostů se naopak zastává řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS), který utkání také navštívil. Kritiku označil za ubohý „nefér lynč” vzhledem k tomu, že Slavia měla vše dobře zorganizované. Na svém facebookovém profilu argumentoval, že když někteří řeporyjští rodiče posílají do školky nakažené děti, tak proč by on nemohl jít na fotbal.

„Nic neprovedli,“ napsal o návštěvnících zápasu. „Jít příkladem? Nechápu... Čerstvý test, respirátor vyšší třídy všichni na akci... Kdo z vás to může říct,“ hněval se na sociální síti.

„Šíříte to a pak vám vadí Prymula, co nic neporušil, na akci, kde nikdo nic nepodcenil, a Tvrdík je magor, jak to tam má pořešené,“ pustil se Novotný do kritiků, na které vulgárně zaútočil a označil je za házeče kamenů.

Reklama

Výběr článků

Načítám