Hlavní obsah

Na Chomutovsku zemřel 11letý chlapec nakažený koronavirem

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve statistikách úmrtí, která ministerstvo zdravotnictví vykazuje v souvislosti s epidemií koronaviru, se objevil druhý případ zemřelého dítěte. Jedenáctiletý chlapec zemřel 1. března.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Testování na koronavirus. Ilustrační foto.

Článek

Ze statistik nelze zjistit, zda měl hoch, jehož úmrtí bylo evidováno 1. března v Chomutově, nějaké další zdravotní obtíže.

Prvním dítětem, jehož úmrtí bylo v ČR dáno do souvislosti s koronavirem, byla koncem února osmiletá dívka, která zemřela v Plzeňském kraji.

Na Plzeňsku zemřela osmiletá dívka nakažená koronavirem

Domácí

Už dříve statistici uvedli, že na Liberecku zemřel nakažený novorozenec, později toto úmrtí ze statistik stáhli, protože dítě se narodilo mrtvé.

Doposud ministerstvo eviduje 22 073 úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na covid-19. Ve statistice jsou bez ohledu na to, jaká byla skutečná příčina jejich úmrtí.

Rizikovým faktorem pro covid-19 je primárně vyšší věk, obezita a další zdravotní komplikace. Vážnému průběhu může zabránit očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám