Hlavní obsah

Na čarodějnice i majálesy letos asi v bundách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí na konci dubna a začátku května nepřinese žádné výrazné oteplení. Meteorologové podle zveřejněného dlouhodobého výhledu na následující čtyři týdny očekávají slabě podprůměrné či průměrné teploty. Srážky spadlé do poloviny května zřejmě budou odpovídat hodnotám běžným pro toto období roku.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 18. 4. 2023Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Po chladném začátku dubna se teploty v uplynulém týdnu dostaly do průměrných hodnot, kolem kterých budou setrvávat i v tomto týdnu. Počasí teplotně slabě podprůměrné nebo průměrné má vydržet až do poloviny května. Oblíbené jarní slavnosti, jako jsou pálení čarodějnic či majálesy, se tak bez teplejšího oblečení zřejmě neobejdou.

„V závěru dubna očekáváme teplotně podprůměrný týden s minimálními teplotami kolem 4 °C a maximálními kolem 16 °C. Z pohledu teplot je začátek května velice nejistý. Přitom je větší pravděpodobnost, že bude spíše podprůměrný než nadprůměrný, “ uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v dlouhodobém výhledu.

Teploty se podle něj vrátí k průměru až v týdnu od 8. do 14. května.

Půl týdne proprší, závěr bude na sluneční brýle

Počasí

Pršet bude, ale méně

Po extrémním srážkovém období v uplynulém týdnu bude podle meteorologů i tento týden srážkově nadprůměrný, i když úhrny už zdaleka nebudou tak vysoké. V dalších týdnech až do poloviny května budou srážky už převážně kolem průměru. Období od 17. dubna do 14.  května by mělo skončit jako celek srážkově průměrné, odhaduje ČHMÚ.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Ilustrační foto

Vydatný déšť z minulého týdne se stále projevuje zvýšenými hladinami

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám