Hlavní obsah

Na bohoslužbu za vlast zavítal Zeman, Babiš i Pavel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V katedrále svatého Víta na Pražském hradě začala v neděli v 10:00 bohoslužba za vlast. Přišel na ni končící prezident Miloš Zeman i oba jeho potenciální nástupci, armádní generál ve výslužbě Petr Pavel a předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš, s manželkami.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Mše za vlast, kterou slouží pražský arcibiskup Jan Graubner, se v neděli účastnil i prezident Miloš Zeman.

Článek

Mezi účastníky je také neúspěšný kandidát na prezidenta a senátor Pavel Fischer. Bohoslužba za vlast, kterou slouží pražský arcibiskup Jan Graubner, se koná necelý týden před druhým kolem prezidentských voleb.

Účastníci bohoslužby si mohou v transeptu katedrály prohlédnout korunovační klenoty, u oltáře je vystavena lebka svatého Václava. Bohoslužbu zakončí modlitba za vlast, zpěv státní hymny a svatováclavského chorálu.

Návštěvníci bohoslužby tak uvidí i výstavu klenotů. Ta měla původně skončit v sobotu, Hrad ale před několika dny oznámil, že ji prodlouží. Pokračovat bude pro veřejnost od nedělních 14:30, v neděli se na poklady českých panovníků mohou lidé přijít podívat až do 21:00, v pondělí a úterý pak vždy od 08:00 do 18:00.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zeman v katedrále svatého Víta na Pražském hradě

18 otázek pro finalisty prezidentské volby

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám