Hlavní obsah

Muzeum dostalo budovu sídla Svobodné Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Od pátku připadla budova bývalého Federálního shromáždění (FS) Národnímu muzeu. Premiér Mirek Topolánek odpoledne předal řediteli pražského Národního muzea Michalu Lukešovi usnesení vlády, na jehož základě bude převod proveden.

Článek

Vláda schválila bezúplatný převod objektu z působnosti ministerstva vnitra na ministerstvo kultury před týdnem. Slavnostního předání se účastnil i ministr kultury Martin Štěpánek.

Budova, ve které nyní sídlí Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda, by měla sloužit nejprve jako depozitář muzea v době rekonstrukce jeho historické části. V budoucnosti by se z ní podle Štěpánka mohla stát součást muzea. Uvažuje se i o spojení staveb ležících u křižovatky magistrály tunelem.

Svobodná Evropa se přesune do nového sídla na Hagiboru v Praze 10, které bude dokončeno za dva roky. Vedle výstavního využití počítá ministerský záměr s pořádáním doprovodných programů, odborných seminářů, sympozií, konferencí či koncertů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám