Hlavní obsah

Muž z Vysočiny hrozil vystřílením rodiny útočníka z fakulty. Zbraň měl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v pátek zadržela muže z Vysočiny, který vyhrožoval, že vystřílí rodinu útočníka z Filozofické fakulty v Praze. Zajistila u něj také legálně drženou zbraň. Řekl to na páteční tiskové konferenci policejní prezident Martin Vondrášek.

Foto: Petr Horník, Právo

Policejní prezident Martin Vondrášek.

Článek

Podle Vondráška od čtvrteční tragédie na pražské univerzitě prověřuje nebo prověřovala celkem osm událostí, čtyři lidi zadržela. Na Vysočině zadrželi policisté muže, který vyhrožoval rodině střelce.

„Pachatel vyhrožoval, že vystřílí celou rodinu střelce z fakulty. V tomto případě jsme zajistili i jednu legálně drženou zbraň,“ přiblížil v pátek Vondrášek s tím, že v tomto případě je to kvalifikováno jako násilí proti skupině osob a jednotlivci.

Podle trestního zákoníku hrozí tomu, „kdo skupině obyvatelů vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu“, až jeden rok vězení.

Policie nyní bedlivě sleduje kybernetický prostor a již v pátek dopoledne avizovala, že pisatele nenávistných příspěvků na sociálních sítích bude řešit. Kromě výše zmíněného případu Vondrášek zmínil například čtrnáctiletého žáka z Olomoucka, který v „nepovedeném žertu“ v pátek pohrozil, že vystřílí školu, či zřejmě psychicky nemocnou ženu z Královéhradecka, jež si na sítích posteskla, že ji střelec na univerzitě předběhl.

Útočník D. K. v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha v centru Prahy ve čtvrtek odpoledne zastřelil podle posledních informací policie 14 lidí, více než dvacet pak bylo zraněno. Po smrti je i 24letý střelec, který po útoku zřejmě spáchal sebevraždu.

Co dělat při střelbě? Uteč, schovej se, bojuj, radí expert

Domácí

Výběr článků

Načítám