Hlavní obsah

Mnohým voličům jsme přišli jako nejmenší zlo, řekl Fiala na kongresu ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda ODS Petr Fiala v pátek na kongresu ODS ve svém zahajovacím projevu ocenil, že se straně podařilo dosáhnout vítězství ve volbách, které si před dvěma lety vytyčila. Současně ale varoval, že daná volba pro některé voliče přestavovala „nejmenší zlo“. Na delegáty proto apeloval, aby se podle toho také chovali.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Fiala na kongresu ODS

Článek

„Dovolte mi, abych citoval sám sebe: V říjnu 2021 nastane konec první – a doufám, že na dlouhou dobu i poslední – polokomunistické a nevýkonné vlády v České republice. ODS vstoupí do vlády v takové pozici, kterou bych nazval, velmi pomocně, seniorní. Prostě budeme rozdávat karty,“ vzpomněl nejprve na svůj nominační projev z ledna 2020.

„Mám k tomu jediný komentář: To se nám povedlo,“ dodal s odkazem na vítězství v říjnových volbách, po kterých koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) složila vládu s Piráty a STAN.

Fiala složí účty. ODS si na kongresu bude volit vedení

Domácí

Fiala pro sobotní volbu zůstal i jediným kandidátem na předsedu občanských demokratů, kterým je od ledna 2014. „Byla nás jen hrstka těch, kteří věřili tomu, že se nám podaří ODS vrátit na politické výsluní,“ vrátil se zpět v čase.

ČR má podle Fialy nyní štěstí, že se vláda už neopírá o komunisty a proruské extremisty. „Každý z vás má podíl na tom, že ČR má opět slušnou demokratickou vládu a že tuto vládu vede premiér za ODS,“ ocenil přítomné.

Současná vláda podle něj bude pokračovat v zodpovědné police. „Vláda je připravena zvládnout důsledky války na Ukrajině,“ doplnil.

Voliči podle Fiala zavřeli oči a volili ODS jako nejmenší zlo

V závěru projevu delegáty také upozornil na to, že si ODS již nemůže dovolit svoje voliče zklamat. „Musíme si přiznat, že mnozí nás volili proto, že jsme jim přišli v tu chvíli jako nejmenší zlo,“ připustil šéf strany.

Lídrem pražské ODS i SPOLU pro komunální volby bude exprimátor Svoboda

Domácí

„Prostě si řekli, že zavřou oči a ještě jednou to s námi zkusí. To musíme mít na paměti a podle toho se chovat,“ apeloval na spolustraníky Fiala.

Reklama

Výběr článků

Načítám