Hlavní obsah

Mládkovi jde o křeslo ve vládě. Není to skalpování, říká jeho protikandidát

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) může přijít o křeslo ve vládě. Pokud ho v senátních volbách porazí kandidát ANO Jaroslav Větrovský, Mládek nabídne premiérovi svoji rezignaci. Čísla zatím hovoří ve prospěch Větrovského. Po sečtení necelých 80 procent hlasů jednoznačně nad Mládkem vede.

K volebnímu souboji přistupuji s pokorou, říká VětrovskýVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

„Napětí je velké. Věřím, že to dobře dopadne,“ prohlásil Větrovský při příchodu do volebního štábu ANO, který je v Centru pohybové medicíny na pražském Chodově.

Na otázku, jak vnímá, že může Mládka „skalpovat“, odpověděl: „Nehovořil bych o skalpování, je to volební souboj, ke kterému přistupuji s obrovskou pokorou. Pan Mládek je pro mě obrovský kalibr,“ řekl Větrovský.

Po sečtení 80 procent hlasů Větrovský jednoznačně vedl. Hlas mu hodilo přes 60 procent voličů, Mládkovi necelých 40 procent.

Chce se zaměřit na podporu venkova

V Senátu by se chtěl Větrovský stát členem výboru pro veřejnou správu a životní prostředí. „Jsem dlouholetým starostou, na radnici jsem čtvrté volební na radnici, k té veřejné správě mám velmi blízko,“ tvrdí.

Důležitá je pro něj podpora venkova. „Chtěl bych se zasadit o zachování venkovských pošt, stavebních úřadů,“ uvedl. Větrovský je bývalý učitel, jednou z jeho priorit je proto i oblast školství.

Reklama

Výběr článků

Načítám